sobota 1. října 2016

Site specific v paneláku Zářící město již tento týden

Tři zvukové stopy, tři videa, tři herci. Experimentální zvukovou performance Jana Mocka uvidíte již 7. a 8. října v Praze na sídlišti Černý most. 
Performance Zářící město přichází s očekávanou podzimní reprízou. 7. a 8. října se na Plechárně znovu rozezní netradiční divadlo o životě v paneláku, o hlučných sousedech a domovních schůzích v kočárkárně a o cizích lidech žijících v identických bytech oddělených patnácticentimetrovou příčkou.
„Zvuky budou k publiku přenášeny skrze tříkanálová bezdrátová sluchátka. Každý divák si tak interaktivním přepínáním mezi simultánními příběhy složí svoji vlastní inscenaci. Nikdo tak neuvidí celé představení, ale pouze jeho vybranou část“, říká Jan Mocek, jeden z autorů projektu.
Původně utopický sen architekta Le Corbusiera, který v urbanistickém projektu „Zářícího města“ požadoval „bydlení v zeleni pro všechny“, se proměnil v žitou realitu třetiny obyvatel poválečné východní Evropy. Sídliště Černý Most, které bylo součástí masové výstavby panelových sídlišť v Československu, je domovem pro téměř třicet tisíc lidí. Přijďte zjistit, jak se jim v paneláku žije. Po obou představeních následuje Silent Disco na Plechárně.
Představení Zářící město se koná 7. a 8. října, začátek vždy ve 20:00. Délka představení: cca 35 minut. Vhodné od 9 let. Vstupné 100 Kč. Představení je kapacitně omezeno počtem sluchátek, proto doporučujeme včasnou rezervaci na GoOut.cz. Více na zaricimesto.blogspot.cz
Koncept: Jan Mocek, Táňa Švehlová
Hrají: Irina Andreeva, Jakub Folvarčný, Iveta Jiříčková, Pavel Martinec
Adresa: Plechárna Černý Most, Bryksova 1002/20, 198 00 Praha 14

Žádné komentáře:

Okomentovat